
10/01/2025
Bij 528 wordt dagelijks tot 130 ton ijs geproduceerd voor grote retailers, maar achter elk ijsblokje schuilt een verhaal van liefde, technologie en duurzaamheid.
07/01/2025
De geliefde klassiekers in ijssmaken zullen niet gauw van de troon worden gestoten, maar door te experimenteren met uitgekiende smaakcombinaties en in te spelen op de huidige tendensen kunt u u onderscheiden van de concurrentie.
04/01/2024
"Iedere chocolatier moet vandaag ook een goede ondernemer zijn", is een statement dat we konden noteren uit de mond van Hans De Boodt, eigenaar van 't Suykerbootje. Met drie vestigingen heeft hij de handen vol.

31/10/2023
Sinds 29 juni 2023 is de nieuwe verordening rond ontbossingsvrije producten in werking. Met een scala aan veeleisende, maar essentiële regels hoopt de EU om ontbossing en bosdegradatie wereldwijd een halt toe te roepen. Wat betekent dit nu voor de chocoladesector?

17/04/2023
Artisanaal ijs bereiden is een onderschat beroep. Zeker wanneer de ijsbereider iedere stap in de ontwikkeling van het ijs volledig op zich neemt. Veganist en ijsbereider Hilde Gos weet er alles van met haar plantaardige ijssalon 'IceLab ...

17/02/2023
Uit de grote ijsjesenquête van VLAM blijkt dat 35 % van de Belgen tijdens de zomermaanden minstens 1 x per week ijs eet. Hoe kan je hier als bakker, patissier of chocolatier ook omzet uithalen? Wij geven alvast 9 tips voor de verkoop van ijs.

14/02/2022
Machinepark voor ijs(producten)
17/11/2020
Dankzij ijs als supplementaire business verhoogt u uw omzet, krijgt u meer naambekendheid en onderscheidt u zich van de concurrentie. Met het correcte advies kiest u de juiste machines.

05/06/2018
De zomermaanden zijn voor chocolatiers doorgaans een moeilijke periode om te overbruggen. Chocolade valt echter gemakkelijk te combineren met ijs.