ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
    • Ovens
    • Broodlijnen
    • Broodsnijmachines
    • Kneedmachines
    • Ijsmachines
    • Chocolademachines
    • Bakkerijmachines
    • Koelen & diepvriezen
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Ijsmachines

Frequentie van liefde als basis voor ijsproductie

10/01/2025

Bij 528 wordt dagelijks tot 130 ton ijs geproduceerd voor grote retailers, maar achter elk ijsblokje schuilt een verhaal van liefde, technologie en duurzaamheid.

  • Premium

5 trends in ambachtelijk ijs

07/01/2025

De geliefde klassiekers in ijssmaken zullen niet gauw van de troon worden gestoten, maar door te experimenteren met uitgekiende smaakcombinaties en in te spelen op de huidige tendensen kunt u u onderscheiden van de concurrentie.

  • Premium

Het ambacht van chocolatier moet mee evolueren

04/01/2024

"Iedere chocolatier moet vandaag ook een goede ondernemer zijn", is een statement dat we konden noteren uit de mond van Hans De Boodt, eigenaar van 't Suykerbootje. Met drie vestigingen heeft hij de handen vol.

  • Premium

Nieuwe ontbossingswet heeft grote gevolgen

31/10/2023

Sinds 29 juni 2023 is de nieuwe verordening rond ontbossingsvrije producten in werking. Met een scala aan veeleisende, maar essentiële regels hoopt de EU om ontbossing en bosdegradatie wereldwijd een halt toe te roepen. Wat betekent dit nu voor de chocoladesector?

  • Premium

Eerste plantaardig ijssalon in hartje Antwerpen smaakt naar meer

17/04/2023

Artisanaal ijs bereiden is een onderschat beroep. Zeker wanneer de ijsbereider iedere stap in de ontwikkeling van het ijs volledig op zich neemt. Veganist en ijsbereider Hilde Gos weet er alles van met haar plantaardige ijssalon 'IceLab ...

  • Premium

Verkooptips voor ijs

17/02/2023

Uit de grote ijsjesenquête van VLAM blijkt dat 35 % van de Belgen tijdens de zomermaanden minstens 1 x per week ijs eet. Hoe kan je hier als bakker, patissier of chocolatier ook omzet uithalen? Wij geven alvast 9 tips voor de verkoop van ijs.

Machinepark voor ijs(producten)

14/02/2022

Machinepark voor ijs(producten)

  • Premium

Ijs vangt tijdens warmste maanden terugvallende chocoladeverkoop op

17/11/2020

Dankzij ijs als supplementaire business verhoogt u uw omzet, krijgt u meer naambekendheid en onderscheidt u zich van de concurrentie. Met het correcte advies kiest u de juiste machines.

  • Premium

Investeren in ijsbereiding biedt interessante kansen

05/06/2018

De zomermaanden zijn voor chocolatiers doorgaans een moeilijke periode om te overbruggen. Chocolade valt echter gemakkelijk te combineren met ijs.