
13/10/2023
Belcolade mikt hoog met de uitbreiding van zijn chocoladefabriek in Aalst. Niet alleen verdubbelt de productiecapaciteit op deze site, het zal ook de eerste koolstofneutrale chocoladefabriek van ons land worden.
18/08/2023
Tijdens de Belgium Chocolate Awards op 25 mei werd David Maenhout door Belgische chocolatiers verkozen tot de allereerste Chocolate Personality of the Year.

31/07/2023
En de winnaar in de categorie ‘Beste winkelinrichting’ is … ZUUT”, klonk het op de Belgian Chocolate Award-uitreiking eind mei 2023. Een welgekomen erkenning voor heel het team na maanden hard werk tijdens de verbouwingen van de patisserie-chocolater

23/06/2023
Daniel Stallaert, meester-chocolatier bij Leonidas, bewijst dat niet alleen jongeren in de prijzen vallen voor de Belgium Chocolate Awards. Hij won in de categorie 'Beste chocoladeconcept' met een zeer origineel alternatief voor de driekoningentaart.

19/06/2023
Chocolaterie reikte eind mei 2023 voor de elfde keer de Belgium Chocolate Awards uit. Shota Matsubara won in de categorie ‘Beste praline voor de professionelen’. Hij studeerde en werkte eerst zes jaar in Japan en hij is nog maar drie jaar hier.

14/06/2023
Hij mag dan wel 22 jaar jong zijn, de smaakcombinaties en kwaliteit van chocolatier Stijn Vandenbouhede lijken van een rasechte professional te komen die al jaren in het vak zit. Dat bewees hij dit jaar des te meer ...

09/06/2023
Gedurende de voorbije maanden organiseerden we met het vakblad Chocolaterie een eigen onderzoek naar de voorkeuren rond pralinevullingen. We polsten bij onze lezers naar welke vullingen chocolatiers het snelste grijpen, welke trends ze volgen ...

31/05/2023
25 mei 2023 was misschien voor velen een dag als een ander, voor tientallen chocolatiers was dat niet het geval. De deelnemers van de Belgium Chocolate Awards 2023 werden ondergedompeld in een dag van chocolade.

30/05/2023
Zonder hoogtechnologische materialen en uit grote fascinatie voor de cacaoboon, kwam de bean-to-barreep van Wele's Chocolade tot stand. Chocolatier Emmanuele Bussels behaalde dit jaar zelfs de Belgian Chocolate Award in die categorie.

30/05/2023
Op de Belgium Chocolate Awards gingen de deelnemende pralinemakers aan de slag met het thema 'natuur'. Zo ook de studenten. In die categorie werd de zestienjarige Quinten Vanhoutte uit Waregem bekroond met de gouden award voor zijn originele ...

12/01/2023
Consumentenvoorkeuren zijn de laatste jaren geëvolueerd. Originechocolade is een segment dat nog elk jaar groeit dankzij liefhebbers die smaak vooropstellen. Ze zijn beter op de hoogte van de herkomst. Het achtergrondverhaal is elementair.

12/01/2023
Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.

03/01/2023
De pecannoot is een lekkere, vezelrijke noot boordevol gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. De consument apprecieert de delicate, lichtjes bittere en toch zoete smaak van de pecannoot.

08/11/2022
Waar de populariteit van koffie vroeger begon in de vorm van filterkoffie, transformeerde dit jaren later in automatische bonenmachines en nestelt zich vandaag in herkenbaar gegeerde koffiebonen.

07/11/2022
Wanneer de sinterklaas- en eindejaarsdrukte achter de rug zijn, en de paashaas nog wat op zich laat wachten, is valentijn er gelukkig om deze periode te overbruggen. Hét moment bij uitstek om opnieuw alle registers open te trekken.

15/11/2021
Voor goede kwaliteit zit u dus vaak goed in Europa. En de prijs? Da’s een complex verhaal, maar amandel- en hazelnoten zijn vandaag alvast relatief koopwaardig.

09/11/2021
Originechocolades zijn afkomstig uit een welbepaalde regio waar ze dankzij de specifieke terroir en de plaatselijke know-how een uniek smaakprofiel krijgen. Leveranciers stellen elk jaar nieuwe producten voor om aan de vraag van de markt te voldoen.
04/08/2021
Met de komst van covid-19 is er op korte termijn veel veranderd, zo ook voor de consument. Maar hernemen we onze oude gewoontes na de coronacrisis of moeten we ons klaarmaken voor het nieuwe normaal? De beroepsvereniging Choprabisco organiseerde een online lezing waarin Prof. Gino Van Ossel (Vlerick Business School) vooruitblikt en zijn visie deelt op de consument na de coronacrisis.

31/03/2021
Een chocolatier zonder amandelen, hazelnoten of pistaches is als een paard zonder ruiter. En er zijn heel wat meer soorten dan enkel de klassiekers.

04/01/2021
De vraag naar bereidingen met originechocolade neemt alsmaar toe. De consument vraagt meer dan ooit naar producten waarvan hij de oorsprong kent en die op een duurzame en eerlijke manier tot stand zijn gebracht.