ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
    • Artisanale chocolade
    • Chocolade decoraties
    • Chocolade afgewerkte producten
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Chocolade afgewerkte producten
  • Premium

Belcolade verdubbelt productiecapaciteit in Aalst

13/10/2023

Belcolade mikt hoog met de uitbreiding van zijn chocoladefabriek in Aalst. Niet alleen verdubbelt de productiecapaciteit op deze site, het zal ook de eerste koolstofneutrale chocoladefabriek van ons land worden.

  • Premium

David Maenhout is Chocolate Personality of the year

18/08/2023

Tijdens de Belgium Chocolate Awards op 25 mei werd David Maenhout door Belgische chocolatiers verkozen tot de allereerste Chocolate Personality of the Year.

  • Premium

't ZUUT salon wint met eigen interieurcreaties

31/07/2023

En de winnaar in de categorie ‘Beste winkelinrichting’ is … ZUUT”, klonk het op de Belgian Chocolate Award-uitreiking eind mei 2023. Een welgekomen erkenning voor heel het team na maanden hard werk tijdens de verbouwingen van de patisserie-chocolater

  • Premium

Doos pralines vervangt driekoningentaart

23/06/2023

Daniel Stallaert, meester-chocolatier bij Leonidas, bewijst dat niet alleen jongeren in de prijzen vallen voor de Belgium Chocolate Awards. Hij won in de categorie 'Beste chocoladeconcept' met een zeer origineel alternatief voor de driekoningentaart.

  • Premium

Winnaar Shota creëerde een praline die ‘natuurlijk goed’ is

19/06/2023

Chocolaterie reikte eind mei 2023 voor de elfde keer de Belgium Chocolate Awards uit. Shota Matsubara won in de categorie ‘Beste praline voor de professionelen’. Hij studeerde en werkte eerst zes jaar in Japan en hij is nog maar drie jaar hier.

  • Premium

Winnaar Beste Gevulde Chocoladereep aan het woord

14/06/2023

Hij mag dan wel 22 jaar jong zijn, de smaakcombinaties en kwaliteit van chocolatier Stijn Vandenbouhede lijken van een rasechte professional te komen die al jaren in het vak zit. Dat bewees hij dit jaar des te meer ...

  • Premium

Pralineonderzoek anno 2023

09/06/2023

Gedurende de voorbije maanden organiseerden we met het vakblad Chocolaterie een eigen onderzoek naar de voorkeuren rond pralinevullingen. We polsten bij onze lezers naar welke vullingen chocolatiers het snelste grijpen, welke trends ze volgen ...

  • Premium

Winnaars van de Belgium Chocolate Awards 2023

31/05/2023

25 mei 2023 was misschien voor velen een dag als een ander, voor tientallen chocolatiers was dat niet het geval. De deelnemers van de Belgium Chocolate Awards 2023 werden ondergedompeld in een dag van chocolade.

  • Premium

Pure, ambachtelijke bean-to-bar

30/05/2023

Zonder hoogtechnologische materialen en uit grote fascinatie voor de cacaoboon, kwam de bean-to-barreep van Wele's Chocolade tot stand. Chocolatier Emmanuele Bussels behaalde dit jaar zelfs de Belgian Chocolate Award in die categorie.

  • Premium

16-jarige wint met appelpraline

30/05/2023

Op de Belgium Chocolate Awards gingen de deelnemende pralinemakers aan de slag met het thema 'natuur'. Zo ook de studenten. In die categorie werd de zestienjarige Quinten Vanhoutte uit Waregem bekroond met de gouden award voor zijn originele ...

  • Premium

Tips om de verkoop van originechocolade te boosten

12/01/2023

Consumentenvoorkeuren zijn de laatste jaren geëvolueerd. Originechocolade is een segment dat nog elk jaar groeit dankzij liefhebbers die smaak vooropstellen. Ze zijn beter op de hoogte van de herkomst. Het achtergrondverhaal is elementair.

  • Premium

Sugar-Art illustreert suikerkunst van a tot z

12/01/2023

Suikerkunst is een stiel apart, waar je zonder jarenlange kennis en het nodige materiaal maar beter je handen niet aan verbrandt. Letterlijk dan. Martin Bos, oprichter van Sugar-Art, is zich daar heel bewust van en startte daarom enkele jaren terug zijn eigen merk op met workshops voor hobbyisten.

  • Premium

Pecannoten: veelzijdig, voedzaam en vol van smaak

03/01/2023

De pecannoot is een lekkere, vezelrijke noot boordevol gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen. De consument apprecieert de delicate, lichtjes bittere en toch zoete smaak van de pecannoot.

  • Premium

Originekoffie, het complement voor chocolade

08/11/2022

Waar de populariteit van koffie vroeger begon in de vorm van filterkoffie, transformeerde dit jaren later in automatische bonenmachines en nestelt zich vandaag in herkenbaar gegeerde koffiebonen.

  • Premium

8 tips voor een creatieve valentijn

07/11/2022

Wanneer de sinterklaas- en eindejaarsdrukte achter de rug zijn, en de paashaas nog wat op zich laat wachten, is valentijn er gelukkig om deze periode te overbruggen. Hét moment bij uitstek om opnieuw alle registers open te trekken.

  • Premium

Noten: voor goede kwaliteit zit u vaak goed in europa

15/11/2021

Voor goede kwaliteit zit u dus vaak goed in Europa. En de prijs? Da’s een complex verhaal, maar amandel- en hazelnoten zijn vandaag alvast relatief koopwaardig.

  • Premium

Originechocolades nemen de consument mee op reis

09/11/2021

Originechocolades zijn afkomstig uit een welbepaalde regio waar ze dankzij de specifieke terroir en de plaatselijke know-how een uniek smaakprofiel krijgen. Leveranciers stellen elk jaar nieuwe producten voor om aan de vraag van de markt te voldoen.

  • Premium

Welke impact heeft covid-19 op consumenten?

04/08/2021

Met de komst van covid-19 is er op korte termijn veel veranderd, zo ook voor de consument. Maar hernemen we onze oude gewoontes na de coronacrisis of moeten we ons klaarmaken voor het nieuwe normaal? De beroepsvereniging Choprabisco organiseerde een online lezing waarin Prof. Gino Van Ossel (Vlerick Business School) vooruitblikt en zijn visie deelt op de consument na de coronacrisis.

  • Premium

Noten en chocolade vormen een gouden tandem

31/03/2021

Een chocolatier zonder amandelen, hazelnoten of pistaches is als een paard zonder ruiter. En er zijn heel wat meer soorten dan enkel de klassiekers.

  • Premium

Steeds betere technieken, steeds meer storytelling

04/01/2021

De vraag naar bereidingen met originechocolade neemt alsmaar toe. De consument vraagt meer dan ooit naar producten waarvan hij de oorsprong kent en die op een duurzame en eerlijke manier tot stand zijn gebracht.