ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
    • Atelier inrichting
    • Bakkerijgereedschappen & benodigheden
    • Hygienische vloeren
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Bakkerijgereedschappen & benodigheden

Voedzamer mét nieuwe smaakdimensies

26/11/2025

Bij een recent doctoraatsonderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ging men na hoe tarwevezels de kwaliteit van het brood beïnvloeden tijdens het complexe fermentatieproces. Op pilotschaal werd tijdens het onderzoek ook effectief brood gebakken met speciaal tarwemeel. Het resultaat waren zuurdesembroden die voedzamer zijn, maar ook nieuwe smaakdimensies kunnen bieden.

Eurobanketkring op Italiëreis

05/11/2025

Algist Bruggeman trok samen met De Eurobanketkring begin oktober met een delegatie bakkers en ondernemers naar Italië voor een tweedaagse vol kennisdeling, innovatie en inspiratie. Tijdens workshops in het Baking Center™ van Lesaffre Italië maakten d

Vliegende start dankzij koffiekoekendeeg Van der Pol

05/11/2025

Sneller aan de slag met meer ruimte voor creativiteit, was altijd al de insteek bij Van der Pol. Met hun nieuwe koffiekoekendeeg - speciaal ontwikkeld met en voor Belgische bakkers - wint u nu ook tijd bij het maken van uw ambachtelijke koffiekoeken.

De groothandel die naast u staat

18/05/2025

Bij Beko Groothandel dhaeze geloven wij in de kracht van het ambacht. Wij doen dan ook ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen om deze kracht te benutten – van de beste grondstoffen en mooie verpakkingen tot passende adviezen en technieken.

  • Premium

Allergenen: wat moet je weten en hoe ga je ermee om?

21/02/2025

Steeds meer consumenten hebben voedselallergieën en -intoleranties. Bakkers hebben de verantwoordelijkheid om duidelijk te communiceren over eventuele allergenen in hun producten.

  • Premium

Broodverbeteraar in poedervorm is trendy

05/06/2024

Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de synergie tussen emulgatoren en enzymen, en naar veganistische mixen. Poedervormige verbetermiddelen hebben definitief hun intrede gedaan bij de bakker.

Als sector sta je sterker dan alleen

31/05/2024

Als overkoepelende organisatie van de grondstoffen- en ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij-, patisserie-, chocolade- en ijsbereiders zet UNIFA zich in voor een zeer brede sector. Wij spraken met Nathalie De Grauwe, General Manager Belux bij Puratos maar ook voorzitter van UNIFA.

Passie & skills hebben ook ondernemerschap nodig

20/12/2023

In het hedendaagse, Belgische bakkerijlandschap zijn de ambachtelijke bakkers en patissiers nog steeds de steunpilaren. Maar ze zijn alvast geen homogene monoliet, eerder een extreem diverse groep mensen. Om de drijfveren achter die Belgische artisanale bakkers te identificeren moest onderzoeksbureau b²sense daarom kwantitatief én kwalitatief onderzoek combineren.

IBA 2023: een beurs om naar uit te kijken

01/09/2023

's Werelds toonaangevende vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenindustrie nodigt de wereldwijde bakkerij-industrie uit om van 22 t/m 26 oktober 2023 samen te komen op het beursterrein van München.

Bakery

30/06/2020

Kennisplatform over brood en viennoiserie