
26/11/2025
Bij een recent doctoraatsonderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) ging men na hoe tarwevezels de kwaliteit van het brood beïnvloeden tijdens het complexe fermentatieproces. Op pilotschaal werd tijdens het onderzoek ook effectief brood gebakken met speciaal tarwemeel. Het resultaat waren zuurdesembroden die voedzamer zijn, maar ook nieuwe smaakdimensies kunnen bieden.

05/11/2025
Algist Bruggeman trok samen met De Eurobanketkring begin oktober met een delegatie bakkers en ondernemers naar Italië voor een tweedaagse vol kennisdeling, innovatie en inspiratie. Tijdens workshops in het Baking Center™ van Lesaffre Italië maakten d

05/11/2025
Sneller aan de slag met meer ruimte voor creativiteit, was altijd al de insteek bij Van der Pol. Met hun nieuwe koffiekoekendeeg - speciaal ontwikkeld met en voor Belgische bakkers - wint u nu ook tijd bij het maken van uw ambachtelijke koffiekoeken.

18/05/2025
Bij Beko Groothandel dhaeze geloven wij in de kracht van het ambacht. Wij doen dan ook ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen om deze kracht te benutten – van de beste grondstoffen en mooie verpakkingen tot passende adviezen en technieken.

21/02/2025
Steeds meer consumenten hebben voedselallergieën en -intoleranties. Bakkers hebben de verantwoordelijkheid om duidelijk te communiceren over eventuele allergenen in hun producten.

05/06/2024
Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de synergie tussen emulgatoren en enzymen, en naar veganistische mixen. Poedervormige verbetermiddelen hebben definitief hun intrede gedaan bij de bakker.

31/05/2024
Als overkoepelende organisatie van de grondstoffen- en ingrediëntenleveranciers voor de bakkerij-, patisserie-, chocolade- en ijsbereiders zet UNIFA zich in voor een zeer brede sector. Wij spraken met Nathalie De Grauwe, General Manager Belux bij Puratos maar ook voorzitter van UNIFA.

20/12/2023
In het hedendaagse, Belgische bakkerijlandschap zijn de ambachtelijke bakkers en patissiers nog steeds de steunpilaren. Maar ze zijn alvast geen homogene monoliet, eerder een extreem diverse groep mensen. Om de drijfveren achter die Belgische artisanale bakkers te identificeren moest onderzoeksbureau b²sense daarom kwantitatief én kwalitatief onderzoek combineren.

01/09/2023
's Werelds toonaangevende vakbeurs voor de bakkerij- en zoetwarenindustrie nodigt de wereldwijde bakkerij-industrie uit om van 22 t/m 26 oktober 2023 samen te komen op het beursterrein van München.

30/06/2020
Kennisplatform over brood en viennoiserie