DOSSIER VETSTOFFEN
Boter
Margarine
CONSUMENT WIL MEERPRIJS BETALEN VOOR BOTERSMAAK
Ambachtelijk bakken is een eeuwenoude traditie, waar sommige bakkers bewust volmondig voor kiezen. Als vastbesloten vakman is perfectie het enige doel en daarbij liggen kennis, kunde en de juiste ingrediënten aan de basis. Boter pronkt bovenaan het prioriteitenlijstje, want er gaat niets boven creaties met het authentieke karakter van romige, pure boter. Bovendien is de consument bereid om er een meerprijs voor te betalen.
PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN WEDIJVEREN MET BOTER
De stijgende boterprijzen zijn een belangrijke stimulans om op zoek te gaan naar kwalitatieve alternatieven. Bakkers zien margarine dan ook vaak als sluitstuk van de queeste. De plantaardige alternatieven zijn een stuk goedkoper en zeer eenvoudig in gebruik. Toch heeft boter een ongeëvenaarde smaak, dus om het beste van twee werelden te combineren, zorgen producenten nu ook voor mengelingen van margarine met boteraroma’s.


