VoedingsoliënPremium

DOSSIER VETSTOFFEN

Boter
Margarine

CONSUMENT WIL MEERPRIJS BETALEN VOOR BOTERSMAAK

boter

Ambachtelijk bakken is een eeuwenoude traditie, waar sommige bakkers bewust volmondig voor kiezen. Als vastbesloten vakman is perfectie het enige doel en daarbij liggen kennis, kunde en de juiste ingrediënten aan de basis. Boter pronkt bovenaan het prioriteitenlijstje, want er gaat niets boven creaties met het authentieke karakter van romige, pure boter. Bovendien is de consument bereid om er een meerprijs voor te betalen. 

PLANTAARDIGE ALTERNATIEVEN WEDIJVEREN MET BOTER

boter

De stijgende boterprijzen zijn een belangrijke stimulans om op zoek te gaan naar kwalitatieve alternatieven. Bakkers zien margarine dan ook vaak als sluitstuk van de queeste. De plantaardige alternatieven zijn een stuk goedkoper en zeer eenvoudig in gebruik. Toch heeft boter een ongeëvenaarde smaak, dus om het beste van twee werelden te combineren, zorgen producenten nu ook voor mengelingen van margarine met boteraroma’s. 

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Geschreven door Jade Lambrecht28 januari 2021

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine