Broodmixen Partnercontent

Vlotte desemstarter & altijd vers brood

Innovaties bij Algist Bruggeman

portfolio

Als lid van de Lesaffre Groep combineert Algist Bruggeman lokale service met wereldwijde expertise, niet enkel betreffende gist maar ook op het vlak van desems, broodverbeteraars en (pre)mixen. Met Livendo My Sourdough en Pulso Pain Minute Fresh/Volkoren heeft de firma uit Gent twee recente innovaties, die zijn Baking Advisors in het eigen Baking Center ontwikkelden.

Traditie & innovatie

Als je al ruim 75 jaar dé Belgische specialist in gist bent, is het logisch dat velen je vereenzelvigen met het begrip 'gistleverancier'. Maar vanuit de productie in Gent levert Algist Bruggeman nog veel meer hoogwaardige ingrediënten aan bakkers. Zijn expertise in het ontwikkelen van gist combineert de firma met een ruim assortiment aan desems, broodverbeteraars, mixen en premixen.

Algist Bruggeman kan steunen op de wereldwijde expertise van de internationale Lesaffre Groep en verzorgt daarenboven ook de lokale service. Zo volbrengt de specialist in gist en bakkerijoplossingen zijn missie: het bakkersvak ondersteunen met kwaliteitsvolle oplossingen die traditie en innovatie samenbrengen.

Expertise: Baking Center

De missie van Algist Bruggeman wordt mee ondersteund door het eigen Baking Center en zijn vierkoppig allround team:

  • Technical Support Manager Dave De Bleser
  • Baking Advisor Tom Van Cauter
  • Baking Advisor Wesley De Coninck
  • Baking Advisor Wilbert Spierings

baking advisors

logo BCDeze bakadviseurs bieden met hun diepgaande vakkennis praktijkgerichte ondersteuning voor elke professionele bakker.

Naast gerichte trainingen over actuele bakkerijthema's en het testen van nieuwe producten voorziet het viertal ook snelle, effectieve oplossingen én co-creëren ze nieuwe producten op maat. 

My Sourdough (Livendo) en Pain Minute Fresh Volkoren (Pulso) zijn daarvan de recentste voorbeelden.

Start-to-sourdough

Livendo My Sourdough is een innovatieve 'start-to-sourdough' oplossing, speciaal ontwikkeld voor bakkers die hun eigen desem willen ontwikkelen. Met deze innovatie waaraan Baking Advisor Tom Van Cauter heeft meegewerkt, hoeft u als vakman niet langer te worstelen met alle uitdagingen die het starten van een desem met zich meebrengt. 

De stabiele, actieve desemcultuur staat voor gegarandeerd succes

QR

Deze innovatie is een waardevolle aanvulling op het Livendo assortiment.  Waar producten zoals Livendo Crème de Levain direct gebruiksklaar zijn en andere eigenschappen hebben, biedt My Sourdough een unieke desemervaring: een eenvoudige en inspirerende manier om je eigen desemcultuur te creëren.

Daarnaast geeft My Sourdough je de ruimte om je persoonlijke verhaal te brengen — perfect voor wie zijn creativiteit en passie voor ambachtelijk brood wil laten spreken.

Bakken naar believen

Wat zou de perfecte oplossing zijn voor een bakkerij?

Op ieder moment van de dag vers brood kunnen aanbieden. Dit kan door gebruik te maken van het Pulso Pain Minute concept. Maar om in te spelen op de groeiende vraag van volkoren producten, ontwikkelde Baking Advisor Wilbert Spierings mee aan de volkoren variant namelijk Pulso Pain Minute Fresh Volkoren.

Brood à la minute: supersnel, supervers

pulso

Met deze innovatieve broodverbeteraar in uw dagelijkse recepten kunt u uw brood - ook volkoren! - voortaan afbakken in slechts 6 minuten en snijklaar in 30 minuten, rechtstreeks uit de koeling. Bak voordien de broden op 75% van de normale baktijd en bewaar ze na afkoeling luchtdicht verpakt bij 4°C.

Pulso Pain Minute Fresh/Volkoren zorgt voor meer vrije tijd en nachtrust voor de bakker terwijl klanten altijd kunnen genieten van hun vers, favoriete brood. 

Vind Algist Bruggeman ook op sociale media:
Facebook
LinkedIn
Instagram

logoALGIST BRUGGEMAN
LANGERBRUGGEKAAI 37
9000 GENT
+3292570808
info@algistbrug.be
www.algistbruggeman.be

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 

Meer weten over

Print Magazine

Recente Editie
17 november 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine