Vlotte desemstarter & altijd vers brood
Innovaties bij Algist Bruggeman

Als lid van de Lesaffre Groep combineert Algist Bruggeman lokale service met wereldwijde expertise, niet enkel betreffende gist maar ook op het vlak van desems, broodverbeteraars en (pre)mixen. Met Livendo My Sourdough en Pulso Pain Minute Fresh/Volkoren heeft de firma uit Gent twee recente innovaties, die zijn Baking Advisors in het eigen Baking Center ontwikkelden.
Traditie & innovatie
Als je al ruim 75 jaar dé Belgische specialist in gist bent, is het logisch dat velen je vereenzelvigen met het begrip 'gistleverancier'. Maar vanuit de productie in Gent levert Algist Bruggeman nog veel meer hoogwaardige ingrediënten aan bakkers. Zijn expertise in het ontwikkelen van gist combineert de firma met een ruim assortiment aan desems, broodverbeteraars, mixen en premixen.
Algist Bruggeman kan steunen op de wereldwijde expertise van de internationale Lesaffre Groep en verzorgt daarenboven ook de lokale service. Zo volbrengt de specialist in gist en bakkerijoplossingen zijn missie: het bakkersvak ondersteunen met kwaliteitsvolle oplossingen die traditie en innovatie samenbrengen.
Expertise: Baking Center
De missie van Algist Bruggeman wordt mee ondersteund door het eigen Baking Center en zijn vierkoppig allround team:
- Technical Support Manager Dave De Bleser
- Baking Advisor Tom Van Cauter
- Baking Advisor Wesley De Coninck
- Baking Advisor Wilbert Spierings

Deze bakadviseurs bieden met hun diepgaande vakkennis praktijkgerichte ondersteuning voor elke professionele bakker.
Naast gerichte trainingen over actuele bakkerijthema's en het testen van nieuwe producten voorziet het viertal ook snelle, effectieve oplossingen én co-creëren ze nieuwe producten op maat.
My Sourdough (Livendo) en Pain Minute Fresh Volkoren (Pulso) zijn daarvan de recentste voorbeelden.
Start-to-sourdough
Livendo My Sourdough is een innovatieve 'start-to-sourdough' oplossing, speciaal ontwikkeld voor bakkers die hun eigen desem willen ontwikkelen. Met deze innovatie waaraan Baking Advisor Tom Van Cauter heeft meegewerkt, hoeft u als vakman niet langer te worstelen met alle uitdagingen die het starten van een desem met zich meebrengt.
De stabiele, actieve desemcultuur staat voor gegarandeerd succes

Deze innovatie is een waardevolle aanvulling op het Livendo assortiment. Waar producten zoals Livendo Crème de Levain direct gebruiksklaar zijn en andere eigenschappen hebben, biedt My Sourdough een unieke desemervaring: een eenvoudige en inspirerende manier om je eigen desemcultuur te creëren.
Daarnaast geeft My Sourdough je de ruimte om je persoonlijke verhaal te brengen — perfect voor wie zijn creativiteit en passie voor ambachtelijk brood wil laten spreken.
Bakken naar believen
Wat zou de perfecte oplossing zijn voor een bakkerij?
Op ieder moment van de dag vers brood kunnen aanbieden. Dit kan door gebruik te maken van het Pulso Pain Minute concept. Maar om in te spelen op de groeiende vraag van volkoren producten, ontwikkelde Baking Advisor Wilbert Spierings mee aan de volkoren variant namelijk Pulso Pain Minute Fresh Volkoren.
Brood à la minute: supersnel, supervers

Met deze innovatieve broodverbeteraar in uw dagelijkse recepten kunt u uw brood - ook volkoren! - voortaan afbakken in slechts 6 minuten en snijklaar in 30 minuten, rechtstreeks uit de koeling. Bak voordien de broden op 75% van de normale baktijd en bewaar ze na afkoeling luchtdicht verpakt bij 4°C.
Pulso Pain Minute Fresh/Volkoren zorgt voor meer vrije tijd en nachtrust voor de bakker terwijl klanten altijd kunnen genieten van hun vers, favoriete brood.
Vind Algist Bruggeman ook op sociale media:
Facebook
LinkedIn
Instagram
