ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
    • Roomijs & sorbets
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Roomijs
  • Premium

Pastry Lions enkel tevreden met winst

15/10/2025

De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

  • Premium

Vlaming smelt het meest voor … stracciatella

30/04/2025

Kortingscode.be deed een bevraging bij 700 Vlamingen naar de favoriete ijssmaak. In het onderzoek waren respondenten vrij om hun favoriete smaak in te vullen en werden ze uitgebreid bevraagd naar hun ijsconsumptie.

Belgische gelato-artisans strijden om eeuwige roem

14/03/2025

Op 25 februari 2025 vond de jaarlijkse Carpigiani Ice Challenge plaats, een hoogtepunt tijdens de Ranson Ice Days in Zoersel. Het evenement, georganiseerd door Ranson en Carpigiani, bood een podium aan Belgische gelato-professionals om ...

  • Premium

De smaakvolle kruisbestuiving van chocolade en ijs

27/05/2024

De zomer is in aantocht. De veelzijdigheid van chocolade biedt dan ook talloze mogelijkheden voor ijscreaties. Dit ontdekten we uit eerste hand tijdens de Chocolate Academy cursus ijsbereidingen met chef-patissier Hidde De Brabander.

  • Premium

Christian Wu is Belgisch Kampioen ijsbereiding 2024

27/02/2024

Op 27 februari werd de zevende editie van de Belgium Gelato Festival Challenge georganiseerd. De Brusselse Christian Wu werd met zijn smaak 'Cento Acri' uitgeroepen tot winnaar. Zijn inspiratie? Winnie de Poeh.

  • Premium

Supermarktgebouw verbouwd tot state-of-the-artroomijsproductie

08/08/2023

Het bloeiende ambachtelijk roomijsbedrijf IJSSTER heeft – met de hulp van BecoPanel – een supermarktgebouw omgetoverd tot een moderne productiefaciliteit. Ontdek hier hun succesverhaal.

  • Premium

Van financieel raadgever naar chocolatier en ijsbereider

29/08/2022

Oprichter Dominique Amez besloot op zijn 53e om zijn carrière als financieel directeur een halt toe te roepen en zijn droom na te jagen: een ijssalon en chocolaterie op de markt van Diksmuide.

Machinepark voor ijs(producten)

14/02/2022

Machinepark voor ijs(producten)

Welke trends in ijsproducten heeft u in de aanbieding?

31/01/2022

Welke trends in ijsproducten heeft u in de aanbieding?

IJs bij bakkers - wanneer verkoopt u ijs?

24/01/2022

IJs bij bakkers - wanneer verkoopt u ijs?

Welke ijsproducten biedt u aan?

17/01/2022

Welke ijsproducten biedt u aan?

IJs bij bakkers- in welk ijsproduct ziet u het grootste groeipotentieel?

17/01/2022

IJs bij bakkers- in welk ijsproduct ziet u het grootste groeipotentieel?

Indien u geen ijs aanbiedt, wat houdt u tegen?

10/01/2022

Indien u geen ijs aanbiedt, wat houdt u tegen?

Indien ja, is het assortiment aangekocht, zelf gemaakt of beide?

20/12/2021

Indien ja, is het assortiment aangekocht, zelf gemaakt of beide?

Biedt u ijs aan?

20/12/2021

Bakery Magazine zal in 2022 het potentieel van ijsproducten voor uw zaak verder belichten en daarom polsen we graag al even in welke mate u nu met ijs bezig bent.

Survey ijs

29/11/2021

Bakery Magazine zal in 2022 het potentieel van ijsproducten voor uw zaak verder belichten en daarom polsen we graag al even in welke mate u nu met ijs bezig bent.

  • Premium

63,6% van de chocolatiers biedt ijs aan

26/11/2021

Wij polsten bij de lezers van Chocolaterie in hoeverre ijs in uw aanbod is ingeburgerd, welke obstakels u ervan weerhouden en welke ijsproducten het grootste groeipotentieel hebben. Dit en nog veel meer komt u hier te weten.

  • Premium

56,5% van de bakkers wil binnenkort ijs aanbieden

25/11/2021

Wij polsten bij de lezers van Bakery in hoeverre ijs in uw aanbod is ingeburgerd, welke obstakels u ervan weerhouden en welke ijsproducten het grootste groeipotentieel hebben. Dit en nog veel meer komt u hier te weten.

Ijs bij chocolatiers

15/11/2021

Het jonge volkje verwent u met leuke ijsjes en herkenbare smaken, terwijl u de smaken uit uw bestaande pralineassortiment voor de volwassen fijnproever vertaalt naar tongstrelende ijscreaties. Bovendien is een ijsassortiment een mooie aanvulling om de omzet het ganse jaar te stabiliseren.

  • Premium

Multimediaal patisserietalent kiest steeds zijn eigen pad

07/12/2020

Hidde De Brabander is geen onbekende in de wereld van de patisserie, chocolade en ijs. Zijn ultieme missie? Dat is enerzijds jonge mensen enthousiast maken voor het vak en anderzijds de consument te overtuigen om meer naar de banketbakker te gaan.