15/10/2025
De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

30/04/2025
Kortingscode.be deed een bevraging bij 700 Vlamingen naar de favoriete ijssmaak. In het onderzoek waren respondenten vrij om hun favoriete smaak in te vullen en werden ze uitgebreid bevraagd naar hun ijsconsumptie.

14/03/2025
Op 25 februari 2025 vond de jaarlijkse Carpigiani Ice Challenge plaats, een hoogtepunt tijdens de Ranson Ice Days in Zoersel. Het evenement, georganiseerd door Ranson en Carpigiani, bood een podium aan Belgische gelato-professionals om ...

27/05/2024
De zomer is in aantocht. De veelzijdigheid van chocolade biedt dan ook talloze mogelijkheden voor ijscreaties. Dit ontdekten we uit eerste hand tijdens de Chocolate Academy cursus ijsbereidingen met chef-patissier Hidde De Brabander.

27/02/2024
Op 27 februari werd de zevende editie van de Belgium Gelato Festival Challenge georganiseerd. De Brusselse Christian Wu werd met zijn smaak 'Cento Acri' uitgeroepen tot winnaar. Zijn inspiratie? Winnie de Poeh.

08/08/2023
Het bloeiende ambachtelijk roomijsbedrijf IJSSTER heeft – met de hulp van BecoPanel – een supermarktgebouw omgetoverd tot een moderne productiefaciliteit. Ontdek hier hun succesverhaal.

29/08/2022
Oprichter Dominique Amez besloot op zijn 53e om zijn carrière als financieel directeur een halt toe te roepen en zijn droom na te jagen: een ijssalon en chocolaterie op de markt van Diksmuide.

17/01/2022
Welke ijsproducten biedt u aan?

17/01/2022
IJs bij bakkers- in welk ijsproduct ziet u het grootste groeipotentieel?

10/01/2022
Indien u geen ijs aanbiedt, wat houdt u tegen?

29/11/2021
Bakery Magazine zal in 2022 het potentieel van ijsproducten voor uw zaak verder belichten en daarom polsen we graag al even in welke mate u nu met ijs bezig bent.

26/11/2021
Wij polsten bij de lezers van Chocolaterie in hoeverre ijs in uw aanbod is ingeburgerd, welke obstakels u ervan weerhouden en welke ijsproducten het grootste groeipotentieel hebben. Dit en nog veel meer komt u hier te weten.

25/11/2021
Wij polsten bij de lezers van Bakery in hoeverre ijs in uw aanbod is ingeburgerd, welke obstakels u ervan weerhouden en welke ijsproducten het grootste groeipotentieel hebben. Dit en nog veel meer komt u hier te weten.

07/12/2020
Hidde De Brabander is geen onbekende in de wereld van de patisserie, chocolade en ijs. Zijn ultieme missie? Dat is enerzijds jonge mensen enthousiast maken voor het vak en anderzijds de consument te overtuigen om meer naar de banketbakker te gaan.

09/03/2020
Uw vakblad Chocolaterie neemt steeds de laatste evoluties in de branche onder de loep. De afgelopen weken voerden we een anoniem onderzoek uit om na te gaan hoe belangrijk ijs is voor chocolatiers, patissiers en banketbakkers. Opvallend is dat heel wat lezers al volop bezig zijn met ijs en zeker het belang ervan inzien. Sterker nog: wie dat nog niet doet, is het van plan in de nabije toekomst. IJs is dus een hot topic waarmee u zich als vakman duidelijk kan onderscheiden.

05/06/2018
De zomermaanden zijn voor chocolatiers doorgaans een moeilijke periode om te overbruggen. Chocolade valt echter gemakkelijk te combineren met ijs.
30/03/2018
Sigep sloot haar 39e editie af met ruim 200.000 bezoekers, waarvan 32.000 buitenlanders. Dit stijgende cijfer bewijst de belangrijkheid van de internationale beurs en zet die naast andere belangrijke netwerk- en meetingbeurzen zoals ISM, Sirha en Gulfood.

29/11/2017
De frisco is een ijsje dat al decennialang bekend is bij het grote publiek. Toch wint die de laatste jaren aan een enorme populariteit en beleeft hij een echte revival. Het is dus zeker het overwegen waard om deze ook bij u in de zaak te verkopen en een graantje mee te pikken! Breng het ijsje naar een hoger level door er creatief mee om te springen door te variëren met smaken, kleuren of decoraties.

29/11/2017

22/08/2016