ArtikelsNieuwsZoekertjes
Thema's
  • chevron_right Brood
  • chevron_right Viennoisserie
  • chevron_right Patisserie
  • chevron_right Chocolaterie
  • chevron_right Roomijs
    • Roomijs & sorbets
  • chevron_right Zoetwaren
  • chevron_right Grondstoffen
  • chevron_right Dranken
  • chevron_right Bakkerijmachines
  • chevron_right Materialen
  • chevron_right Winkel
  • chevron_right Atelier
  • chevron_right Marketing
  • chevron_right Bakery awards
Roomijs & sorbets
  • Premium

Pastry Lions enkel tevreden met winst

15/10/2025

De Belgische nationale ploeg patisserie - de Pastry Lions - staan met een nieuw team van drie professionals voor een uitdagend parcours richting Coupe du Monde de la Pâtisserie in 2027. Coach Marc Ducobu mikt alvast hoog en durft die ambitie voor het wereldkampioenschap ook uitspreken: "We gaan voor niets minder dan de winst."

  • Premium

Vlaming smelt het meest voor … stracciatella

30/04/2025

Kortingscode.be deed een bevraging bij 700 Vlamingen naar de favoriete ijssmaak. In het onderzoek waren respondenten vrij om hun favoriete smaak in te vullen en werden ze uitgebreid bevraagd naar hun ijsconsumptie.

Belgische gelato-artisans strijden om eeuwige roem

14/03/2025

Op 25 februari 2025 vond de jaarlijkse Carpigiani Ice Challenge plaats, een hoogtepunt tijdens de Ranson Ice Days in Zoersel. Het evenement, georganiseerd door Ranson en Carpigiani, bood een podium aan Belgische gelato-professionals om ...

  • Premium

De smaakvolle kruisbestuiving van chocolade en ijs

27/05/2024

De zomer is in aantocht. De veelzijdigheid van chocolade biedt dan ook talloze mogelijkheden voor ijscreaties. Dit ontdekten we uit eerste hand tijdens de Chocolate Academy cursus ijsbereidingen met chef-patissier Hidde De Brabander.

  • Premium

Christian Wu is Belgisch Kampioen ijsbereiding 2024

27/02/2024

Op 27 februari werd de zevende editie van de Belgium Gelato Festival Challenge georganiseerd. De Brusselse Christian Wu werd met zijn smaak 'Cento Acri' uitgeroepen tot winnaar. Zijn inspiratie? Winnie de Poeh.

  • Premium

Supermarktgebouw verbouwd tot state-of-the-artroomijsproductie

08/08/2023

Het bloeiende ambachtelijk roomijsbedrijf IJSSTER heeft – met de hulp van BecoPanel – een supermarktgebouw omgetoverd tot een moderne productiefaciliteit. Ontdek hier hun succesverhaal.

  • Premium

Van financieel raadgever naar chocolatier en ijsbereider

29/08/2022

Oprichter Dominique Amez besloot op zijn 53e om zijn carrière als financieel directeur een halt toe te roepen en zijn droom na te jagen: een ijssalon en chocolaterie op de markt van Diksmuide.

Welke ijsproducten biedt u aan?

17/01/2022

Welke ijsproducten biedt u aan?

IJs bij bakkers- in welk ijsproduct ziet u het grootste groeipotentieel?

17/01/2022

IJs bij bakkers- in welk ijsproduct ziet u het grootste groeipotentieel?

Indien u geen ijs aanbiedt, wat houdt u tegen?

10/01/2022

Indien u geen ijs aanbiedt, wat houdt u tegen?

Survey ijs

29/11/2021

Bakery Magazine zal in 2022 het potentieel van ijsproducten voor uw zaak verder belichten en daarom polsen we graag al even in welke mate u nu met ijs bezig bent.

  • Premium

63,6% van de chocolatiers biedt ijs aan

26/11/2021

Wij polsten bij de lezers van Chocolaterie in hoeverre ijs in uw aanbod is ingeburgerd, welke obstakels u ervan weerhouden en welke ijsproducten het grootste groeipotentieel hebben. Dit en nog veel meer komt u hier te weten.

  • Premium

56,5% van de bakkers wil binnenkort ijs aanbieden

25/11/2021

Wij polsten bij de lezers van Bakery in hoeverre ijs in uw aanbod is ingeburgerd, welke obstakels u ervan weerhouden en welke ijsproducten het grootste groeipotentieel hebben. Dit en nog veel meer komt u hier te weten.

  • Premium

Multimediaal patisserietalent kiest steeds zijn eigen pad

07/12/2020

Hidde De Brabander is geen onbekende in de wereld van de patisserie, chocolade en ijs. Zijn ultieme missie? Dat is enerzijds jonge mensen enthousiast maken voor het vak en anderzijds de consument te overtuigen om meer naar de banketbakker te gaan.

  • Premium

Heeft u al huisbereid ijs in uw aanbod?

09/03/2020

Uw vakblad Chocolaterie neemt steeds de laatste evoluties in de branche onder de loep. De afgelopen weken voerden we een anoniem onderzoek uit om na te gaan hoe belangrijk ijs is voor chocolatiers, patissiers en banketbakkers. Opvallend is dat heel wat lezers al volop bezig zijn met ijs en zeker het belang ervan inzien. Sterker nog: wie dat nog niet doet, is het van plan in de nabije toekomst. IJs is dus een hot topic waarmee u zich als vakman duidelijk kan onderscheiden.

  • Premium

Investeren in ijsbereiding biedt interessante kansen

05/06/2018

De zomermaanden zijn voor chocolatiers doorgaans een moeilijke periode om te overbruggen. Chocolade valt echter gemakkelijk te combineren met ijs.

  • Premium

Consument wil pure ijssmaken

30/03/2018

Sigep sloot haar 39e editie af met ruim 200.000 bezoekers, waarvan 32.000 buitenlanders. Dit stijgende cijfer bewijst de belangrijkheid van de internationale beurs en zet die naast andere belangrijke netwerk- en meetingbeurzen zoals ISM, Sirha en Gulfood.

  • Premium

Lok klanten met personaliseerbare frisco's

29/11/2017

De frisco is een ijsje dat al decennialang bekend is bij het grote publiek. Toch wint die de laatste jaren aan een enorme populariteit en beleeft hij een echte revival. Het is dus zeker het overwegen waard om deze ook bij u in de zaak te verkopen en een graantje mee te pikken! Breng het ijsje naar een hoger level door er creatief mee om te springen door te variëren met smaken, kleuren of decoraties.

  • Premium

Traditioneel ijslam nog steeds absolute favoriet

29/11/2017

  • Premium

Trend: dulche de leche

22/08/2016