In de bakkerij vormen vegan creaties een uitdaging omdat net eieren, zuivel en boter vaak essentiële ingrediënten zijn. Er zijn alternatieven maar het is geen sinecure om daarmee smaak, textuur en houdbaarheid op niveau te houden... Lees er hier alles over.
Dieter Devriendt
Bladmanager
Vegan bakkerijproducten
Lees het digitale magazine over vegan bakkerijproducten. Ontdek hoe smaak en kwaliteit centraal staan in de plantaardige bakkerij, met aandacht voor innovatieve eivervangers, peulvruchten, inspirerende cases en de evolutie van traditionele naar vegan bakkerijen.
Chocolade-Atelier Vyverman creëert F-35 voor koning
Tijdens de aankomst van het eerste F-35-toestel voor de Belgische luchtmacht op 13 oktober 2025 stal ook een chocolade pronkstuk de show. Chocolade-Atelier Vyverman uit Sint-Niklaas overhandigde in Florennes een chocolade vliegtuig aan Koning Filip.
Chocoladehuis BOON en Fryns Distillery brengen tijdens de Jeneverfeesten 2025 hun vakmanschap samen in een een chocoladen jeneverkogel. Die is gevuld met Vieux Système-jenever en gerold in cacaonibs voor extra crunch. Proeven op 18 en 19 oktober.
Horeca Expo blijft toonaangevend voor grootkeukens en cateraars
Van 16 tot 19 november staat Flanders Expo opnieuw in het teken van innovatie, inspiratie en ontmoeting voor de Belgische horecasector. Met een uitgebreid aanbod speelt de beurs in op de dagelijkse realiteit én de strategische keuzes van grootkeukenteams.
Slim, krachtig en betrouwbaar. De Daily Essential reeds vanaf €399/maand*. Of ervaar extra comfort, kracht en technologie in één: de volledig uitgeruste Daily Champion met 3,0 l motor en 180 pk diesel vanaf €449/maand*.
New: Doony’s® Magic Blue Donut, een magisch zoete wintertraktatie
Doony’s® verrijkt zijn assortiment dit najaar met de Magic Blue Donut: een donut met blauwe coating, rijke vanillesmaak, versierd met witte strepen en feestelijke sneeuwvlokdecoratie. Kortom, dé ideale seizoensgebonden verwennerij voor jouw klanten.
Op papier of digitaal? Vertel het ons! WE MEDIA voert samen met Thomas More een studie naar het mediagebruik van lezers van vakbladen, waaronder dit magazine. Deelnemen duurt slechts 5 minuten. De resultaten leest u in november in onze nieuwsbrief.
Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.