Sourdough September - de viering van alles rond (zuur)desem - is iets wat we bij Bakery aanmoedigen. Daarom spraken wij recent met 'Sourdough Librerian' Karl De Smedt. Het hoofd van het Puratos Sourdough Institute beheert er een unieke collectie desems.
Dieter Devriendt
Bladmanager
De kracht van desem
“Vandaag zien we een wereldwijde revival. Van de ambachtelijke bakkerij tot de hippe koffiebar, overal duikt desembrood op”, zegt Karl De Smedt, de ‘Sourdough Librarian’ en hoofd van het Sourdough Institute van Puratos.
Van 28 september tot 1 oktober 2025 is Kortrijk Xpo opnieuw the place to be voor Belgische vaklui uit de foodsector. Nieuw is dat met 'Artisan' het gekende vakbeurstrio Broodway, Meat Expo én Taste of Tavola in één uniek event wordt versmolten.
Al meer dan 100 jaar kiest Marguerite voor kwaliteitsingrediënten die niet alleen perfect verwerkbaar zijn, maar ook top scoren op vlak van smaak en uitstraling. Zo ondersteunen ze gepassioneerde vakmensen zoals patissier en chocolatier in hun dagelijkse creaties.
Met de bTouch kiest u voor eenvoudige processen, snelle weegfeedback en uitgebreide functionaliteiten. De bTouch winkelweegschaal is intuïtief en eenvoudig in te stellen, zodat u snel en foutloos weegt en afrekent.
De vakantie zit erop en dat betekent: terug naar school! Niet alleen een belangrijk, maar ook een stressvol momenten voor kinderen en ouders. Verzacht de pijn en verwen de schoolgaande jeugd met een verrassende viennoiserie creatie van formaat: de suikerwafelsuisse.
Bakery maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.
Registreer
Registreer en word gratis online abonnee
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.